به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا دریافتهاند که نقش حفاظتی پنیر به دلیل وجود ویژگیهای آنتی اکسیدانی پروتئینهای لبنی پنیر است.
لیسی الکساندر، سرپرست این پروژه تحقیقاتی، در این باره میگوید: «در توصیههای رژیمی بر محدودیت مصرف سدیم تاکید میشود اما دادههای ما نشان میدهد که خوردن سدیم به شکل محصولات لبنی نظیر پنیر، ممکن است نقش حفاظتی داشته باشند.»
الکساندر در ادامه میافزاید: «ما متوجه شدیم افرادی که محصولات لبنی بیشتری مصرف میکنند معمولا فشارخون پایینتری دارند.»
دادهها نشان میدهد زمانی که سدیم به شکل پنیر مصرف میشود تاثیرات منفی بر سلامت قلب و عروق ندارد، در صورتی که این تاثیرات منفی در مورد سدیم موجود در منابع غیرلبنی وجود دارد.
از این رو استدلال محققان این است که پروتئینها و مواد مغذی موجود در پنیر ممکن است از عروق خونی در مقابل تاثیرات منفی و کوتاه مدت سدیم حفاظت نمایند. اگرچه هنوز نقش حفاظتی آن در بلندمدت مشخص نشده است.
در این مطالعه، تیم تحقیق به شرکت کنندگان در سه روز جداگانه پنیر لبنی، چوب شور یا پنیر سویا دادند. سپس تاثیر هر ماده خوراکی بر سیستم قلبی-عروقی را با استفاده از لیزر داپلر که نور ضعیف لیزر بر روی پوست است مقایسه کردند.
این نور لیزر، سلولهای قرمز خون را که در عروق جریان داشته و از زیر پوست مشخص میشوند، منعکس مینمایند و به محققان این امکان را میدهند تا میزان گشادشدگی رگها را اندازه گیری کنند.
هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر کوتاه مدت مصرف پنیر لبنی با مصرف سدیم موجود در منابع غیرلبنی بود.
یافتههای تحقیق نشان میدهد زمانی که شرکت کنندگان میزان بالای سدیم در پنیر را خوردند عملکرد عروق خونی بهتری در مقایسه با زمانی داشتند که میزان یکسان سدیم از منابع غیرلبنی که در این مورد چوب شور و پنیر سویا بود دریافت کردند.
به گفته تیم تحقیق، «ما میدانیم که وجود سلولهای قرمز خون بیشتر به معنای جریان خون بیشتر و اتساع بیشتر عروق است. ما مشاهده کردیم افراد بعد از خوردن پنیر لبنی در مقایسه با خوردن چوب شور یا پنیر سویا، میزان گشادشدگی و اتساع عروقشان به دلیل نیتریک اکسید بیشتر بود.»
نظر شما